Naslovnica

Naslovnica2022-09-05T16:04:02+02:00

Svaka priča počinje od Čovječanstva uz kavu.

Želimo pričati o ratnim mjestima u Bosni kroz Suosjećanje Umjetnika/Umjetnica i kroz Poštovanje koje Povjesničari/Povjesničarke, Novinari/Novinarke i Jezični Posrednici/Jezične Posrednice moraju pokazati prema tuđim pričama. Nadamo se da ćemo kava za kavom, Svjedočanstvo za Svjedočanstvom, prevladati ono što je ostalo od rata, zid tišine i zid žalovanja, s ciljem da Bosna i Hercegovina i Evropa budu doista domovi za svakoga/svaku od nas.

Najnovije epizode

Za optimalno slušanje, preporučamo Vam da napravite kavu, raskomotite se i koristite slušalice

Od 1. Ožujka 2022., dan premijere predstave Markala, završilo se stvaranje web stranice projekta Un caffè oltre i muri. Da to proslavimo, odlučile_i smo vam nuditi malo duži podkast nego obično, u kojem se ističe Svjedočanstvo našeg monologa Građanskog Kazališta.
Zadovoljne_i smo svojim radom zato što na web stranici projekta Un caffè oltre i muri možete naći i povijesni okvir o onome što se dogodilo od 1980. do 1996. u bivšej Jugoslaviji, a posebno tokom rata u Bosni, i Svjedočanstva žena i muškaraca koje_i su to preživjele_i.
Vjerujemo u ogromnu važnost Svjedočanstava, sjećanja i znanja, posebno u ovako historijskom trenutku, pa smo željeli dočekati Svjedočanstva kroz samilost i poštovanje, brinuti o njima i ispričati ih svima vama.

HVALA!

Torna in cima